BenchMark model A. at Spuiplein, The Hague-NL.

BMA-BW-03-up560@sebastien_wierinck

Text 

[read]

The BenchMark_A project is part of a public commission for the Municipality of The Hague in the Netherlands to design and produce a series of 3 'functional sculptures' in the context of the cities application to become Cultural European Capital in 2018.

The BenchMark project is located on the Spuiplein, a central public place surrounded by different public institutions, including the Cityhall of the Hague, the Public Library, the Anton Phillipszaal and the Lucent Danstheater. Each one of the three objects is related to an existing institution as an input to their functional programmation and public activity. The BenchMarks_A model is related to the Public Library  and offers the citizens an outdoor public work and lecture table. The object functions also as a pic-nic table. In this case, 350 meter of 1 inch stainless tubes are bend by an up to date CNC freeform bending technique. The tubes are then secondly welded on an laser-cut stainless steel framework and divided into 6 segments to be easily transported, assembled and dissembled when needed.
Info

Location  The Hague
Date  
Category  
Type  
Client  The Hague Municipality
-
Materials  1 inch stainless steel tubes welded on 8mm stainless steel framework
Measurements  
Credits

Production  SWWS, team: Sabine Kruk & Remy Rivoire
Design  Sebastien Wierinck. Digital geometrical engeneering by Tom Pawlofsky
Pictures  Sebastien Normand


Downloads

?attachment_id=1073

Pin It